18+ of ouder

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn

Onze excuses, om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn

Veelgestelde vragen

Voor wie is de elektronische sigaret bestemd?

Naast de minimum leeftijd van 18 jaar om de sigaret aan te schaffen is een e-sigaret in principe bedoelt voor iedere roker die een goedkoper of minder ongezond alternatief zoekt. De e-sigaret is niet bedoeld voor mensen die niet roken!

Hoe werkt de elektronische sigaret?

De sigaret bestaat uit 3 onderdelen: De cartridge/Clearomizer met nicotine, de verstuiver(atomizer) en de batterij. Door aan de sigaret te zuigen verwarmt de lucht in de cartridge waardoor de nicotine houdende vloeistof verdampt en geïnhaleerd kan worden. De damp die daar uit voort komt is geheel reukloos en bevat aanzienlijk minder schadelijke stoffen dan een traditionele sigaret.

Welke vloeistof zit in mijn elektronische sigaret?

De elektronische sigaret gebruikt (PG (Propylene Glycol)  en/of  VG (vegetal glycerin)  als vloeistof, deze kan smaakstoffen en nicotine bevatten. Deze vloeistof is (zonder nicotine) niet schadelijk voor de gezondheid en is veelal terug te vinden in medicijnen, voedsel,en cosmetica.

Is elektronisch roken goedkoper?

Ja, na de aanschaf van een elektrische sigaret kost de vloeistof die gelijk staat een 1 pakje sigaretten ongeveer 50 cent. De aanschaf prijs van wegwerp e-sigaretten is goedkoper maar voor de consument die voor duurzaamheid gaat is het voordeliger een navul e-sigaret te kopen.

Waar mag ik mijn elektronische sigaret roken?

In principe mag de e-sigaret overal gerookt worden omdat er geen schadelijke rook vrij komt en geen tabak bevat waardoor het niet onder de restricties van de tabakswet valt . Echter kunnen bedrijven en instanties het roken van e-sigaretten verbieden in hun huis regelementen.

Bevat een elektronische sigaret gevaarlijke stoffen?

Dat is afhankelijk van het soort elektronische sigaret, er zijn elektronische sigaretten die nicotine bevatten en nicotine is een giftige stof. Een elektronische sigaret met nicotine bevat 1 giftige stof (nicotine) terwijl een tabak sigaret gemiddeld 3000 giftige stoffen bevat, een stuk minder ongezond dus!

Hoeveel nicotine bevat een elektronische sigaret?

De hoeveelheid nicotine varieert van 0 tot 18 mg nicotine per flesje. Een cartridge met 12 mg nicotine is te vergelijken met een light sigaret, een cartridge met 18mg nicotine komt overeen met een normale sigaret. 

Mogen zwangere vrouwen elektrisch roken?

Hoewel hier nog geen wetenschappelijk onderzoek naar is gedaan is het af te raden elektronisch te roken met nicotine. De nicotine blijft immers een schadelijke stof voor u en uw kind.

Moet ik mijn e-sigaret onderhouden?

In principe vergt een e-sigaret geen onderhoud, wel is het aan te raden de sigaret niet bloot te stellen aan extreem hoge temperaturen of aan water. Bij sommige sigaretten dient de atomizer(verstuiver) vervangen te worden, ook is het aan te raden de batterij niet langer op te laden dan noodzakelijk, dit kan resulteren in een afnemende batterijduur.

Kan ik mijn e-sigaret bijvullen?

Ja, bij sommige e-sigaretten kunt u de vloeistof bijvullen. Het bijvullen van de vloeistof dient voorzichtig en gecontroleerd te worden gedaan, de vloeistof kan irritaties aan de huid en de ogen veroorzaken!

Wanneer is mijn batterij op?

De betere e-sigaret kan langer dan een dag functioneren voordat hij leeg is, dit is natuurlijk geheel afhankelijk van de gebruiksintensiviteit. Het opladen van een e-sigaret duurt ongeveer 3 uur, voor sommige rokers is het dan ook verstandig een reserve batterij achter de hand te hebben!

Wat is de levensduur van de batterij?

De levensduur van de batterij is afhankelijk van het merk elektronische sigaret. Gemiddeld gaat de batterij van een elektronische sigaret ongeveer 200 ladingen mee . Er zijn ook wegwerpsigaretten waarbij de batterij na 1 dag al op is.

Verschillende systemen

Elektrische sigaretten kennen verschillende systemen maar er zijn er twee die u vaak tegen komt in een elektrische sigaret, de cartomizer en atomizer. Beiden systemen hebben zo hun na- en voordelen en hieronder vindt u een korte toelichten wat beiden systemen inhouden.

Cartomizer

De cartomizer ziet er uit als een filter en is voor eenmalig gebruik. Nadat de vloeistof in de cartridge op is kunt u deze weg gooien, de cartridge is namelijk moeilijk of niet navulbaar. De cartomizer is een alles in een systeem met vloeistof, verwarmingselement en een verbrander.

Atomizer

Het verschil van de atomizer t.o.v. de cartomizer is dat de onderdelen in de atomizer meer dan een maal mee gaan. Het verwarmingselement is herbruikbaar en de cartridge is gemakkelijk na te vullen. Dit alles maakt de atomizer een duurzame e-sigaret met vele gebruiksgemakken.

Verschillen

    • Atomizers zijn navulbaar, cartomizers niet
    • Atomizers zijn meestal duurder dan cartomizers
    • Atomizers presteren over het algemeen beter op rookproductie en smaak
    • Beiden elektrische sigaretten moeten op den duur vervangen worden, de atomizer gaat een stuk langer mee dan de cartomizer

Is het echt hetzelfde als roken?

Nee, voor de roker zal dit niet hetzelfde zijn als een “echte” sigaret maar het komt wel erg dichtbij in de buurt. Vooral de handeling van het roken en de nicotine zijn de voornaamste dingen waaraan de roker verslaafd is, deze beide elementen zitten ook bij het roken van elektrische sigaretten.

Hoe is de rook?

Als je een hijs neemt aan een elektrische sigaret dan inhaleer en blaas je net zoveel rook uit als bij een normale sigaret. Dit was vroeger een van de grootste pijnpunten toen de elektrische sigaret net op de markt was, de rookontwikkeling was gewoon erg slecht. De rook is verder geurloos en verdwijnt sneller dan sigarettenrook, het blijft dus niet hangen in de kamer. Een verschil met het hijsen aan een normale sigaret is wel dat je ongeveer twee seconden langer moet hijsen.

Ga ik verbetering merken in mijn conditie?
Ja, doordat de longen niet meer te maken hebben met teer en andere giftige stoffen beginnen deze zich schoon te maken, daardoor nemen de longfuncties toe en zodoende verbeterd de conditie!

Tast het roken met een elektrische sigaret mijn geur- en smaakvermogen aan?
Nee, hetzelfde geldt als bij je conditie, naarmate je langer bent gestopt met roken nemen verschillende functies in je lichaam weer toe, waaronder ook smaak- en geurvermogen.


Hoe helpt de elektrische sigaret mij met stoppen met roken?
Doordat een e-sigaret te roken is met verschillende nicotine gehaltes kan dit nicotinepeil dus afgebouwd worden totdat de drang naar nicotine in zijn geheel weg is